Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα από το Νταχάου«Αδελφοί μου, προσβάλαμε τον Παντοδύναμο Θεό μας, και γι’ αυτό τιμωρηθήκαμε.
     Σπιλώσαμε τις ψυχές μας και ξεπλύναμε την κάθε αμαρτία μας με το αίμα και τα δάκρυά μας.
     Ποδοπατήσαμε κάθε τι που ήταν ιερό για τους πατέρες μας, και γι’ αυτό στη συνέχεια ποδοπατηθήκαμε εμείς οι ίδιοι.
     Η καταστροφή μας ήταν αναμενόμενη, αφού τα σχολεία μας ήταν χωρίς πίστη στο Θεό, οι πολιτικοί μας δεν ήταν έντιμοι, ο στρατός μας δεν είχε πατριωτισμό και οι κυβερνήτες μας δεν είχαν την ευλογία του Θεού. Έτσι καταστράφηκαν τα σχολεία, ο στρατός και όλο το κράτος μας.
     Είκοσι χρόνια δεν σεβόμασταν τις παραδόσεις μας, και τώρα οι αλλοεθνείς μας στέρησαν το φως με το σκοτάδι τους.
     Είκοσι χρόνια χλευάζαμε τους προγόνους μας, που με την ευσέβειά τους κατέκτησαν τη βασιλεία των Ουρανών. Με το μέτρο όμως που κρίναμε το Θεό και τους προγόνους μας, με το ίδιο μέτρο κι εμείς κριθήκαμε».
[Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς. Μέσα από το παράθυρο της φυλακής
Ορθόδοξος Κυψέλη 2012, σελ. 21-22]

2 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Αγαπητέ γιατρέ μου καλημέρα,όπως πάντα θα συμφωνήσω μαζί,μαζί με τον άγιο μας!!!

Θα με συγχωρέσει που για σήμερα δεν θα συμφωνήσω για τους ένστολους .....δεν φοβόμαστε τον θάνατο,δεν φοβόμαστε την θυσία,αγαπάμε την πατρίδα μας,δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε εμείς για να σώσουμε τον συνάνθρωπο μας......ένα μόνον φοβόμαστε τους προδότες,άχρηστους,ανίκανους πολιτικούς που θ'αφήσουμε την οικογένειά μας.
Όσο ζούμε επειδή έχουμε μάθει να παλεύουμε,να αγωνιζόμαστε,επειδή ζούμε καθημερινά την χάρη και το έλεος Του Θεού δεν φοβόμαστε....είναι λίγο οξύμωρο,κρύβει εγωισμό και ολιγοπιστία.Όταν είμαι "δυνατός" δεν φοβόμαστε,δεν ανησυχούμε ούτε για τους προδότες......

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δεν θα διαφωνήσω. Ο Άγιος γράφει για την εποχή και τη χώρα του. Στη θέση των ενστόλων θα μπορούσαμε εμείς να βάλουμε πολλές άλλες τάξεις δημοσίων ανδρών και γυναικών, με πρώτους τους πολιτικούς. Ας θυμόμαστε καθημερινά την προσευχή του Αζαρία στην κάμινο του πυρός, και ας ελπίζουμε στο έλεος του Θεού.