Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Φιλοπατρία


"Όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Να 'ρθη ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλη και τα δυο μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει. Αν η πατρίδα μου είναι αχαμνά, δέκα μάτια να 'χω, στραβός θα να 'μαι. Ότι σ' αυτήνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπόν να πάγω αλλού".


[Στρατηγός Μακρυγιάννης]
Σημ. Τι θα έλεγε άραγε σήμερα ο στρατηγός, όταν όλοι υπόσχονται ότι μ' αυτούς θα πάει καλά η πατρίδα, και ακόμη περιμένουμε να το δούμε;

2 σχόλια:

Λήμνος είπε...

Φιλοπατρία: Κάποιοι, ανάμεσά τους κι ο ήρωας εύζωνας, ο φρουρός της γαλανόλευκης, Κωνσταντίνος Κουκίδης, που είναι τελείως άγνωστος -βλέπε σημερινή ανάρτηση- έδωσαν για την πατρίδα τη ζωή τους. Οι σημερινοί Έλληνες δεν θυσιάζουν ούτε ...μισό ευρώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αν αγαπούσαμε σωστά τη πατρίδα μας το Θεό και τον συνάνθρωπο μας πίστεψε με ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός και εμείς πολύ πιο ευτυχισμένοι.
Διάβασα οτι είστε ιατρός πνευμονολόγος, ξέρετε η μητέρα μου είναι συνταξιούχος ιατρός μικροβιολόγος μα πριν αλλάξει ιδικότητα ήταν Φυματιολόγος και ιατρός επι 12 χρόνια στο Κέντρο Νοσημάτων Θώρακος τότε.Εγώ στη κυριολεξία μεγάλωσα μέσα στα νοσοκομεία γιατί με έπαιρνε μαζί της σε αυτό όταν δεν μπορούσε σε γιορτές να με αφήσεικάπου.